Tuesday, 17 July 2012

TEMPAHAN NASI AYAM APPOLO @ HAINAN



AYAM DISANGKUT DALAM TEMPAT PANGGANG.

IKUTKAN AYAM NI LEPAS MASAK HENDAKLAH DI GANTUNG SUPAYA MINYAK2 YG DI KELUARKAN OLEH AYAM JATUH KE BAWAH.
 TEMPAHAN NASI AYAM NI ,DI TEMPAH 2 HARI SEBELUM PENGAMILAN.CARA BUAT IKUT CAM NASI AYAM HAINAN, KENA RENDAM DULU AYAM DENGAN BAHAN2NYA. BARU BOLEH PANGGANG.







NASI AYAM NI DAH LAMA JUGA TAK BUAT. ORANG NAK AMBIL PUKUL 12 T.HARI AKU TAK SIAP2 LAGI. PUNYA LA LAMBAT, SAMPAI PUKUL 12.40. BARU SIAP. MANA TAK SIAP START BUAT PUN LAMBAT.(janji auta betul cik ani ni he he . . ).MAAF LE ATAS KELAMBATAT KU, EN. SUFIAN. DULU HARI2 BUAT JUAL. . .
AYAM NI BUAT CARA PANGGANG MEMBUATKAN AYAM LEMBUT. MENGGUNAKAN PANGGANG GAMBAR DI ATAS(DI PANGGIL APPOLO). KEBANYAKAN ORANG2 CINA JUAL NASI AYAM DENGAN CARA INI.

No comments:

Post a Comment